Εκδηλώσεις

Επισκέψεις σε σχολεία (Οκτ-Δεκ 2016)

Μετά την επιστροφή μου από το Ρίο δέχτηκα πολλές προτάσεις από φίλους και εκπαιδευτικούς για να επισκεφθώ σχολεία και να μιλήσω σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Έτσι λοιπόν μέσα σε τρεις μήνες μοιράστηκα τις εμπειρίες μου και απάντησα σε ερωτήσεις μαθητών από 13 διαφορετικά σχολεία! Η υποδοχή και η αγάπη που λάμβανα κάθε φορά ήταν συγκινητική και θα μου μείνει αξέχαστη! Ελπίζω τα μηνύματα που προσπάθησα να περάσω σε αυτά τα παιδιά σχετικά με τον αθλητισμό, τη διαφορετικότητα και τη γενικότερη θετική στάση ζωής να τους βοηθήσουν πραγματικά!

Τα σχολεία τα οποία επισκέφθηκα είναι τα εξής:   

3/10     ΓΕΛ Φιλοθέης
3/10     ΓΕΛ Ραφήνας
5/10     51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών – Μεταξουργείο
11/10   91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών – Παγκράτι
19/10   Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου
18/11   PIERCE – Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών
28/11   9ο Νηπιαγωγείο Καματερού
28/11   4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού
2/12     Δημοτικό Σχολείο Θυάμου – Άρτα
5/12     Σχολείο ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου
6/12     Γυμνάσιο & Λύκειο Χολαργού – Παπάγου (στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού)
7/12     Κολέγιο Αθηνών – ΨυχικούΣτο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων με το αγωνιστικό Civic TypeR (8/12/2016)

Απίστευτη εμπειρία να βρεθώ στη θέση του συνοδηγού στο αγωνιστικό Honda Civic TypeR με οδηγό τον κο Δημήτρη Δριβάκο! Το πλήρωμα Δριβάκος-Μπαντέ θα λάβει μέρος στο 1ο Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου στο Μόντε Κάρλο. Τους εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και τον κο Γιώργο Παππά για τη πρόσκληση!
Ήταν μια δυνατή εμπειρία γεμάτη αδρεναλίνη!Συνέντευξη Τύπου 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού (29/11/2016)

Σήμερα είχα τη τιμή να παρευρεθώ στη συνέντευξη Τύπου για τον 39ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου στο Άλσος Ψυχικού. Πρόκειται για έναν αγώνα με τόσο μεγάλη συμμετοχή αθλητών και ασκούμενων που πλέον έχει γίνει θεσμός και μάλιστα φέτος τελεί υπό την αιγίδα όχι μόνο του ΣΕΓΑΣ αλλά και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.).ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού – «2ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού» (6/11/2016)

Με μεγάλη μου χαρά έλαβα μέρος στον «2ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού», υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, στα 5km.

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη χαρά του αθλητισμού και της συμμετοχής.

Σας ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή!Φεστιβάλ Αθλημάτων των Special Olympics (12/10/2016)

Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να παρευρεθώ στο Φεστιβάλ Αθλημάτων των Special Olympics Hellas που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος των Special Olympics Play Unified. Μια όμορφη ατμόσφαιρα με μόνο θετικά μηνύματα!4ο Φεστιβάλ Αγάπης – 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (28/5/2016)

Το Σάββατο, 28 Μαϊου 2016, είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο 4ο Φεστιβάλ Αγάπης (Αποδοχής): «Διαφορετικές δυνατότητες – Ίδια δικαιώματα» που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Στο φετινό Φεστιβάλ γιορτάσαμε όλοι μαζί την αξιοπρέπεια της Ετερότητας δίνοντας έμφαση στα δικαιώματα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, μοιραστήκαμε τις προσωπικές μας εμπειρίες και το σχολείο δεσμεύτηκε να εξασφαλίζει την ισότιμη παρουσία και πρόσβαση όλων των μαθητών σε αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς και εθελοντές που συνέβαλαν σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία!Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία “Ρίο 2016” (26/4/2016)

Για έναν άνθρωπο που ο αθλητισμός είναι η ζωή του και ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και χαρά από το να λάβει μέρος στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Νιώθω απερίγραπτη χαρά και συγκίνηση που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με επέλεξε ως λαμπαδηδρόμο της Λαμπαδηδρομίας των ΧΧXI Ολυμπιακών Αγώνων RIO 2016. Μοναδική εμπειρία καθώς την ενέργεια της φλόγας πλαισίωσαν έντονα συναισθήματα τα οποία μοιράστηκα με αγαπημένα πρόσωπα!Ομιλία κατά του καπνίσματος στο 7ο Γ.Ε.Λ. Ιλίου (22/4/2016)

Την Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016, στα πλαίσια της έρευνας καταγραφής στάσεων & συμπεριφορών των μαθητών – μαθητριών του 7ου Γ.Ε.Λ. Ιλίου απέναντι στο κάπνισμα, οι φοιτητές – απόφοιτοι Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας & Δημόσιας Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με προσκάλεσαν να συμμετάσχω στη δράση αυτή μιλώντας στους μαθητές – εφήβους του 7ου Γ.Ε.Λ. Ιλίου μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Η πρόσκληση μου έδωσε μεγάλη χαρά και αποτελεί τιμή για μένα, σας ευχαριστώ! H υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό και δεν πρέπει να το σπαταλάμε. Διαλέξτε τον αθλητισμό αντί του τσιγάρου! Διαλέξτε καλή υγεία και ζωή!Συμμετοχή σε διάλεξη του Ι.Ο.ΑΣ. σε φοιτητές Ιατρικής (31/3/2016)

Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρευρεθώ σε μία από μια σειρά εισηγήσεων που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” σε φοιτητές ιατρικής σχετικά με τις ψυχολογικές παραμέτρους των τροχαίων ατυχημάτων.
Με τους νεαρούς φοιτητές μοιράστηκα την εμπειρία μου από το τροχαίο και συζητήσαμε για θέματα όπως οι ψυχολογικές διακυμάνσεις που ένιωσα, δυσκολίες που αντιμετώπισα, η αντιμετώπιση των γιατρών και ο ρόλος τους στην ψυχολογία μου και τί με βοήθησε να το ξεπεράσω και να συνεχίσω τη ζωή μου.
Ελπίζω πραγματικά αυτό που εγώ έζησα και τους περιέγραψα να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν ανθρώπινα τις καταστάσεις που θα συναντήσουν.

ΙΟΑΣ


Περιστέρι – Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ (6/3/2016)

Την Κυριακή 6 Μαρτίου είχα τη χαρά να συμμετάσχω στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού – φεστιβάλ της ΟΠΑΠ, στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου όπου περίπου 800 παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες της ΟΠΑΠ.
Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως Παραολυμπιακοί αθλητές. Σε αυτό το κομμάτι είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους μικρούς αθλητές, να απαντήσω ερωτήσεις τους και να τους δείξω το άθλημα της σφαιροβολίας από τη δική μου πλευρά ως Παραολυμπιακή αθλήτρια.Γκάζι – Συμμετοχή στη διαδραστική παράσταση Tunnel of Oppression (25/2/2016)

Την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 παραβρέθηκα και εγώ στο Flamme Rouge cycle cafe bar να συζητήσω με όσους παρακολούθησαν τη διαδραστική παράσταση Tunnel of Oppression σύγχρονα κοινωνικά θέματα όπως ο ρατσισμός, η βία, η διάκριση (discrimination) και η αναπηρία μέσα στον αθλητισμό αλλά και τη ζωή γενικότερα.
Μια πραγματικά σπουδαία πρωτοβουλία νεαρών ατόμων που προσπαθούν να αλλάξουν την αντίληψη των άλλων με στόχο μια πιο πολιτισμένη και ανθρώπινη κοινωνία.