Αθλήματα

Η Δήμητρα από το 2010 προπονείται και συμμετέχει σε αγώνες στο Στίβο και συγκεκριμένα:

  • Σφαίρα (F53)
  • Ακόντιο (F53)
  • Αγώνες ταχύτητας 100μ (Τ53 Review)

και από το 2014 άρχισε να ασχολείται και με την Ποδηλασία Δρόμου (WH3)

Το καλοκαίρι του 2013, η IPC (International Paralympic Committee) αποφάσισε την «περικοπή» αθλημάτων ρίψεων στο στίβο για καθιστούς αθλητές από το πρόγραμμα της Παραολυμπιάδας του Ρίο. Σε κάθε κατηγορία αποφασίστηκε να παραμείνει ένα μόνο άθλημα ρίψεων καταργώντας από την κατηγορία της Δήμητρας (F53) το ακόντιο και το δίσκο και αφήνοντας μόνο τη σφαίρα. Ακόμα όμως και η σφαίρα F53 θεωρείτο αμφίβολο αν θα είναι τελικά στο πρόγραμμα του Ρίο λόγω ύπαρξης λίγων συμμετοχών παγκοσμίως.

Βασικός και μακροχρόνιος στόχος της Δήμητρας ήταν και είναι να συμμετάσχει και να διακριθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Έχοντας υπ’ όψιν τις αλλαγές στον στίβο και τα τρία χρόνια μπροστά της, γεμάτη δύναμη και αυτοπεποίθηση, αποφάσισε να κυνηγήσει ένα όνειρο και να ασχοληθεί με τη ποδηλασία δρόμου. Έτσι από το 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015, με εντατικές προπονήσεις και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες paracycling, συνέλλεξε σημαντικούς βαθμούς για την χώρα μας.

Το καλοκαίρι όμως του 2015, ήρθε η νέα ανακοίνωση της IPC σύμφωνα με την οποία το αγώνισμα της σφαιροβολίας για την κατηγορία της Δήμητρας αποφασίστηκε να περιληφθεί τόσο στο πρόγραμμα του Ρίο όσο και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που έγινε τον Οκτώβριο στο Κατάρ. Ζυγίζοντας τις πιθανότητες διάκρισης, η Δήμητρα αποφάσισε να επιστρέψει στο στίβο και να προετοιμαστεί δυνατά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Ντόχα της έδωσε και την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ριο όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο επιβεβαιώνοντας ότι πήρε τη σωστή απόφαση! Τώρα συνεχίζει να προπονείται στη σφαιροβολία αλλά όποτε της επιτρέπει το πρόγραμμά της ασχολείται και με τη ποδηλασία για συντήρηση της φυσικής της κατάστασης!

Δείτε φωτογραφικό υλικό από αγώνες και προπονήσεις στις κατηγορίες Στίβος και Ποδηλασία